Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

18 March, 2015

Barang Dari Guangzhou Udah Sampaiiii!

Akhirnya setelah 5minggu kami tunggu barang dalam kepasrahan, sampai jua diaaa!
Ye la sebab masa 1st time tahun lepas, 3minggu barang2 yg kami shipping sampai, ni 5minggu.
 Masa 1st time aritu lori masuk area umah, ni anto angkut je.. ye lahhh lori besar gabaks weh!

Bos company shipping (en.saiful) cakap, kalau MUSIM RAYA CINA & RAYA POSE... memanggggg lambat sampai.  CNY puak2 chinese ni COTI 2MINGGU OK!  Dan kebetulan pulak kami pergi 1minggu sebelum CNY.. puak2 depa sendiri ramai giler duk shopping.
 Haaa seksi lah pulop!
 Ni jah barang yg kami shipping.. takdak duit mana eh!
 Sibuk mengangkut rompers

 Nampak tak rompers atas sofa tu?
Itu semua dina yang angkut ok.. kami tak de letak 1pun atas tu :P

 Tokey kusyuk kira stok

Dah kalau contoh rate sekarang:  memborong sleepsuit 1pek 50yuan = RM29.50 X 100pek: RM2950
Kalau rate dulu sleepsuit 1pek 50yuan=  RM25 X 100pek= RM2500.
Beza RM450.. fuhhhlamakkkk!
So nak tak nak terpaksala kami naik kan rega borong sikit huhu.


(harga sepeket sleepsuit tu sebagai contohlaaaa... takkan le kami nak kasitau harga sebenar KOTTTT?  hahahah!)
Usahawan cilik

Shipping cost kami pun RM180 je untuk 2guni tu.
1st time aritu RM200++.  Dulu sodap le memborongg nak rak sbb rate kita ok!
Hope next time currency kita naik lagi!
Kepala budoks 30ketui.
Aii tak tau la motip abam beli 2patung kecik tu.
Aiii nak patung display atleast buleh jual baju2 tshirt / pants.. tp abam tanak.. majuks aii~

Kami beli kepala patung lagi 30ketui, yang sedia ada 20ketui je.
Ramai pulok yang menanya nak beli (specially yang borong turban dgn sy & nak jual turban) tapi kami tak jual sebenornya ye la sebab kami nak bawak ke festival2.
Yang ada jual kat mesia pun susah nak dpt yg mcm ni (adaaaa tapi kat kl jah.. yg duk luar kl sian le.. muka tak cantik huhuhu).
Dalam bilek hotel susun2 dulu, seperate nak bawak balik & shipping

InsyaAllah ada rezeki lebih & panjang umur, kami mahu pergi lagi ke Guangzhou tapi nak berdua dengan abam jah.. nak kasi sesat barat redah naik metro / train / bus dorg hehehe.
Kata buat pakej.. kalu buat pakej, kena lah tau tempat mana2 kan?

-murahkan rezeki kami-

5 comments:

  1. Wa bestnya barang dah sampai...teringin la nak shopping sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gi la syieda, ckp je nak apa, semua adooo :D

      Delete
  2. Dina dah kesat peluh kat dahi... penat mengangkut rompers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha tu lah, keringat membawa rm :P

      Delete
  3. salam boleh bg tak contact En Saiful shipping dekat Guangzhou tu...terima kasih

    ReplyDelete