Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

29 January, 2013

Mundok, Thailand

26 Januari 2013 (Sabtu)
Mundok, Thailand
Gambar tak banyak, malas nak snap erk!

Dari jeti di Mundok, Thailand.. seberang tu Kelantan.. banyak gila kereta.. manusia pun ramai (termasuk lah saya yang menyemak haha)

Ini buat kali kedua saya menjejakkan kaki ke Mundok, Thailand.
Ceyyy cakap macam jauh je Mundok tu kan?
Padahal orang lain tiap-tiap minggu pergi Mundok beli barang gamaknya hehe.

Kedai ni jual barang RM1-RM2.. lebih dari tu pun ada (kottt!)

Saja nak pergi jalan-jalan, bukan nak beli apapun.. nak jamu mata je.
Anggap je la macam pergi Rantau Panjang @ Pengkalan Kubor.

 Masa ni pukul 11lebih... sesak eh nak jalan!

Cuma ada di antara barangnya tak ada jual di Malaysia.
Ada jual kedai perabot, mereka juga buleh hantar ke Malaysia (kelate la maksud saya!).
Cuma design perabotnya agak out to date la, sepesen je huhu.

Saya singgah makan mee + kuey tiow sup.. pedas derrrr!
Macam-macam makanan Thailand ada kat sini.
CD lucah pun ada jual secara terbuka!

ala-ala parabola gitu!  Alah saya amik channel astro famili pakej yang sikit tu pun tak abis tengok, inikan pulak sampai beratus-ratus channel!

Naik boat dari jeti tu RM2 je pergi balik.. tak sempat panas pun muntot dah sampai hahaha.
Ala kalau nak laung dari jeti pun memang dengar!
Dulu tutup sekejap Mundok tapi bukak balik.. gila kentang ramai orang.
Kalau nak pergi, sila lah sampai 8pg dah tercongok di Mundok sebab semalam saya sampai 10.15pagi.. super duper payah parking & jem terlampau uolss!

Kedai 2hinggit!~

Saya nak beli baju tapi sebab merajuk dengan 'orang sebelah' maka tak beli.. tapi ok la, selamat la poket saya kihkih.  Cuma beli tudung jah selai RM27.  Buleh guna RM & mereka pun meme kecek kelate.. no problem at all.

Next time nak pergi lagi (kalau diizinkan orang sebelah huhuhu).

13 comments:

  1. tempat tinggal Tony Jaa nih.. hihi

    ReplyDelete
  2. Alaahhh klau dok kelantan dokek la nk pegi klau area kl ni jauh nun ke sana huhuhu. Best nya brg murah leh beli ngan rega rm1 pun ada ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah itu lah psl nya.
      Ha ah semurah RM1 buleh la dpt... ramai yg borong.. penyapu, baldi, mop semua dorg borong ekekeke.

      Tapi jumaat tak dibenarkan apa-apa aktiviti perniagaan :-)

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. TakBai......... saya seumur hidup sekali je pernah sampai, tak takut BOMB ke... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiks.. ini bukan tak bai le cik kak hehe.

      Delete
  6. nape mek dh belil cd lucah leh jual ataupun pakai sendirik.., ihIIKks, wak gurau2 je yeee

    ReplyDelete
  7. Kak tak pernah p siam ikut kelantan....teringin jugak satu hari nanti

    ReplyDelete
  8. dh blh msuk ke mndok? hr tu tutup

    ReplyDelete