Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

09 April, 2017

Kids Catwalk- Dina Naib Juara

Pada 7-8 April 2017 yang lepas, kami pergi Family Day Taska tempat Dina belajar di Tanjung Demong Beach Resort, Terengganu.
Taska dina tu khusus dari 2bulan-4tahun je so rasa mcm cute2 je kalau join hehe.
video
Naib juara out of 20++ kids/
Bulu ayam beli kat MR D.I.Y jah.
Bagus juga naik sorg2, boleh built in confidenc kids tu

Part KIDS CATWALK tu, terpulang kepada parents nak hias anak cemana termasuk dengan aksesori2nya.  Yang ni open to anak2 family lain yang join family day.
Kita nak dina pakai kebaya brukat dari Indonesia tu tapi abah dina pulak suruh pakai baju princess.. bertegang lidah di sittu ekekeke.
Princess Dina

Itu hari kebetulan kami pergi Surabaya, jumpa kedai pakaian princess kat ITC Mall maka beli lah.
150rb (50hengget bak hangggg!) tapi tak pe lah, contest punya pasal.  Kalau nak beli sesaja buat basahan, mmg tak beli la hehe.
Sebelum contest 
Bunga kat kepala beli kat ITC Mall jgk 20rb ?(RM6)

Mula2 risau jugak sbb kita suka LAIN DARI YANG LAIN.  Kalau baju princess tu biasala, girl2 mesti pakai baju princess punya.  Tapi redah je la.  Kids yang lain ada pakai baju doktor, Elsa, pakaian muslimah, bollywood, spiderman, baju korporat dll.
Pelbagai ragam.  Yg pakai tudung tu 4tahun, bff dina.

Juri adalah parents sendiri.  Abah dina lagi best, bagi markah full untuk dina haha.
Ada 3kategori:  CUTENESS / CONFIDENT / POSING.
Masa umum ni, dina tgh main kejar2 dengan kawan2 dia.  Lps amik hadiah, terus cabut lari main.  Balik bilik baru kecoh2 bgtau dia menang hahah adoi anak ku!

Kat bilik kita ajar mcm2 kat dina supaya jalan tu lambai tangan, jgn la CAT WALK mcm pendidik ajar tu:  kelakar, dina jalan hampir terlanggar dinding hahaha.  So kita suh jalan biasa jah!
Masa dina nak naik stage, kita yang nervous youuuu!  Nasib baik dina tak nanges sbb kita suruh dia tido dulu sebelum contest :-)

Yg kiri tu juara, mia 4tahun.  Pakai baju saloma gittew haha.  Kebetulan 1meja jugak dengan kitorg.

Abah dina siap bagi markah ++ lagi untuk mia sbb mia memang confident :D


Apa2pun, kita enjoy join family day taska, buleh kenal parents2 lain jugak :-)