Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

17 November, 2014

Guangzhou Part 4: Memburu kain pasang!

Uolsss... lama gila tak hupdate, kami baru balik holiday di Langkawi hokey..  tak nyempat2 nak hupdate.  Rupa2nya entry ni ku lupa untuk auto publish sebab dah siap taip sebelum gi Langkawi lagi hihi.  

Sambungan dari GUANGZHOU PART 1 / GUANGZHOU PART 2 / GUANGZHOU PART 3.

Masih hari ke-2 (27/9/2014= Sabtu).
Lepas kami di bawak jalan-jalan kat Shangxiashiu Street, Jenny stopkan kitorg kat depan Plaza Fabric which is aku rasa mcm "hmmm bosannyaaaaa... kami nak plaza kanak2 huhu".
Kat Plaza Electronic, 1apa pun tak menarik minat so kita duduk studi semua plaza2 kat GHZ ni!

Udahlah Jenny bagi kami masa 4jam kat situ hokkay!
Aku "whattt?  4jam?  Gile apa?  Macam-macam boleh beli barang baby kalau 4jam nih!".
TV 85hinciii.. ko mampuuuuu?  Kat Plaza Electronic ni tokleh amik gambo tp kami pepandai le nak idup hehe!

Nak tak nak ikut je la sebab malam tu kami ber-6 decide nak naik cruise.
Betul-betul depan Plaza Fabric tu je.  So takkan lah nak balik hotel then gi pulak ke tempat tu kan?  Giler tak relevan!
Kami decide nak gi Plaza Electronic dulu (dalam 3 4minit jalan kaki dari Plaza Fabric tu).
Boleh kami rasa "ermmm boring gile woiiii" padahal dalam tu beribu-ribu jenis gajet ada tapi seriyus aku tak minat sikit pung!
Plaza fabric

Janganlah ditanya ori ke tak.. sah-sah la horrriiii!
Cakap je nak apa, semua ada!  Kamera / hp / usb / beskal elektrik / pen drive / radio / tepon / soundsystem / peti besi.. eh segala mak neka lah ada.
Chantek ke idokkkk?

Casing yg super lawa / super cantik / super duper urban pun hadooo!
Tapi aku tak tertarik punggg.. laki aku lagi le tak tertarik kekeke!
Rambang mata le tuuuu!

Naik tingkat atas, ermmm still rasa bosan, sudahnya aku amik itinerary, kuarkan buku nota & studi apa yg patut, mana nak gi utk 2hari berikutnya (sebab redah sendiri kannn!).
Taktau nak pilih!

Lepas tu decide gi Plaza Fabrik pulak.
Terserempak dengan kapel Kedah tu.. 14pasang dia borong kain cotton / kain silk hokkay.
Pergh gigih bawak berat tu, kalau aku.. tumpang tinggalkan je kat kedai tu huhu.
Aku nak cotton celoreng tu tapi tak tergamak pulak nak pakai hehe!

Mula-mula pusing Plaza Fabrik tu seriyus tak rasa teruja langsung.
Jumpa la 2 3kedai kain cotton, dah mark.  Naik atas takde mood sebab tak berkenan semua kain.
Cari cadar patchwork takde pun, ada cadar biasa2 je.  Langsir semua ada lahhh!
Ahpek yang reti CHANTEK / COMEL / MURAH / INI.. INI...

Pastu terjumpa Jenny, kitorg mintak Jenny tulis Plaza yang kitorg nak gi tu dalam bahasa mandarin sebab depa ni kadang2 tulis kut rumi pun bukan reti baca pung huhu.
Then kitorg lepak lama gila kat luar plaza sebab tak plan nak beli apa.
Pastu ajak abam masuk cari kain cotton.
Kalau uols nak cari kedai ahpek ni.. sila pandang atas.. itu lah kedainya hehe!
Baik kan kitorg bagitau nama kedai?  Kami bagitau sebab kami bkn menega kain.. kalau menega kain, takde maknanya nak bgtau nama kedai ni hahaha! 

Tadaaaa... terjumpa 1kedai ni.. murah murahhh murahhhhs!
Lagi murahsss dari vietnam hi  hi hii!
Baru nak rasa teruja, sampai kapel Johor tu ajak lunch pun kitorg tak sedar hihi.
Tertiberrr ahmoi pakai baju itam ni menyelit.. duk tunjuk peha dia pastu tepuk2.. eh tak paham eh!
pastu duk tunjuk kain2 tu cam cantik le.. tertttiba je muncul.. taktau le dari mana!

Saya beli cotton LV 2meter (haaaa LV uolsss, kalah mak hayams muahaha).
Hajat nak buat blouse je kot.. makk dah insap tak mo pakai ketatsss metatsss, malu kokram + takmo kasi dosa laki aiii tau huhu.
Enterprem pulak amoi sheksi ni.. tercemar kesuian gamba haku!  haha.

Pastu start la sesi rambang mata.  Aku borong utk babysitter yang jaga aku dulu2.
Abam beli utk siblings dia (9org siblings... hamekkk abam... borong la terus hehe).
Itu kat kedai Cotton Viscose.
Ahpek belakang tu duk pujuk kami beli lg sedangkan kami nak byr dah time tu.. pandai le diaaa!
Kami mintak less, dia takmo kasi.. abam buat2 tarik 100yuan.. menggelupur dia kasitau takleh kekeke

Jalan punya jalan, nak kuar dari Plaza dah.. aihhh tetiba ahpek tu panggil kitorg + cotton dia chanteks. Kedai dia senang nak cam sebab sebelah pintu kuar masuk je hehe.
Ini cotton silk.. chantekssss uolsss!  Abam borong lagi!  Kuat sungguh ahpek ni menggoda kitorg.
Siap cakap "INI CHANTEK.. CHANTEK.. CHANTEK.. INI.. INI.. MURAH MURAH.. INI... COMEL COMEL".. itu aje lah yang ko reti ahpek weh hihi.
Seberang jalan pun plaza fabrik tapi utk 'radas' menjahit banyak la kat situ mcm jarum / benang dll

Kedai dia buleh pakai Ringgit Malaysia.  Curlast ko ahpek sebab kedai lain yang aku jumpa mostly memang takmo le.  Siap tunjuk banyak gila RM yang dia ada.  Katanya dia ramai sedara & kawan kat Malaysia tapiiii takleh shipping ke Malaysia.. chesss, tak pe la ahpek... next time nak gi.. kami tuju kedai kamu ye hehe.
Aunty nak lari bila tau aku nak snap gambo dia.. thehehe.  5yuan kot.. suka pisang tp tak beli pung

Pastu si Jenny datang, asyik duk hulur buah je.. sedap tapi aku malas nak gi tong sampah hihi.
So misi kami berjaya memburu 20pasang cotton jahhhh... kapel kedah 14pasang & kapel Johor tu beli blander hee!

Ok aaa sambungs lagi naik cruise pulak hehe.

1 comment:

  1. Wahhh...sini lagi gilos menyopping.... murah2 ke kain ela tu? Bnyk btl jenis.. knp x blh ambik gmbr eh kt elektronic plaza tu?

    ReplyDelete