Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

28 December, 2012

Memburu air kotak

85hari lagi......

Weekend lepas kami memburu air kotak untuk goodiebeg.

                                                                1kartoon RM14.88

Asalnya tengok sale dalam flyers Billion / Ceria / Pantai Timur kata 1kartoon air kotak F&N tu adalah RM14.88 so apa lagi kami terus pecut ke Billion.

 10kartoon pun berat gila nak tolak hooo~

Sekali tengok kat situ... Marigold 1kartoon RM12.99 (harga asal RM15.50)... wahhh?!
Terus kami grab 10kartoon! Harga tu untuk perisa Soya, Teh Bunga & Laici sahaja, tak kisah, asal murah hehe!..
So jadi 54sen sekotak... mana mau dapat woooo?~

Semua 22kartoon.
Buleh la saya bukak bisnes jual air kotak kehkeh

Paling bestnya survey air kotak kat kedai borong.
RM16.50/kartoon  (69sen sekotak).. mak aiii mahalnya.
So decide beli kat Billion.  Semua stok baru ok!  Dapat sarung angpow lagi kat kartoon tu :D

Gigihnya 'abang' saya... nanti saya bagi upah (lepas kawen ya) ngeh ngeh ngeh!

Kena beli lagi 8kartoon.
Ala, tak rugi kalau tak habis.. saya juga tukang habiskan hihi.
Selamat duit.. sebab semua ini disponsor mami eheheh terima kasehhh~

16 comments:

  1. seronok pulak tgk dekdaa buat persiapan nak kawen..teringat suatu masa dahulu..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringat & terkenang.. memori indah tu hehe.

      Delete
  2. wah dekda, gudisbag bagi air kotak, sos betik tak der ker? heheh...ada member kahwin ritu, tapi barang dalam gudisbag pelik-pelik, sos betik, pulut and serunding daging. yang tak pelik bunga telur jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang-alang dah murah.. kita beli je :P
      Wah bagi sos betik? Kat mana tu?
      Tak pernah lagi tengok orang bagi sos betik tapi serunding tu pernah la huhu.

      Bunga telur tu buh coklat je sudah kekeke.

      Delete
  3. tengah sibuk yee...mmg banyak yg nak kena buat.

    ReplyDelete
  4. wak pon dh lama X dpt upahh.. kuikui2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr UPAH apa maksud wak tuuuu? gehehehe.

      Delete
  5. Salam kenal dekdaa, best jugak bagi air kotak msuk goodiebag tu.tetap org minum ,tak buang.kdg2 dpt bunga telur di buang saja.you are being practical.baguih baguih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam... haaa memang fikir macam tu la.. kalu bg bunga telur yg mahal2 sekalipun, org amik telur je.. bunga nya di buang + gift2 yang bila lama-lama jadi barang terbuang pun saya tolak tepi :P

      ++ kitorg pengantin bajet.. cut cost tp still nak yang the best la eheh.

      Delete
  6. Salam,Billion nie kt mne ek?pasar raya ke?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.
    Akak.
    Kat mana ye tempat nak beli air kotak yang murah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.. kalau baca betul2 entry ni, dah ada jawapannya.
      TQ.

      Delete