Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

14 January, 2013

Last Minit Tukar Bridal~

72hari sebelum majlis, tiba-tiba kami ambil vendor baru iaitu KIKI SHAQIE BRIDAL  (abe ki) sebab our previous bridal masih tak dapat cari baju tema hari sanding.

 Koleksi KIKI SHAQIE BRIDAL:  012-9470510 (Jalan Bayam, Kota Bharu)- Betul-betul depan Dobi Nur Kaseh

Setiap minggu saya follow up tanya progress baju & kami sentiasa ada masa untuk pergi tengok tapi abang + kakak tu asyik sibuk, nak pasang / turun pelamin, nak cari barang, nak make up.. aishhh!

 Koleksi lagi

So saya senyap lah dalam 3 4minggu, then saya sms balik tanya.. tiba-tiba abang tu tanya balik "eh memang confirm eh?  Ingat tak jadi sebab senyap je"... alamakkkkkk.. nasib saya terdetik nak sms tanya, rupa-rupanya dia ingat kami tak jadi ambil.  Tak logik saya tak jadi ambil sebab tiap-tiap minggu saya sms dia tanya pasal baju + kompim nak biru untuk bertandang. Dia kata kalau ada pun, ALL YELLOW.
Alaaaa.. sedangkan dia tau tema kami KUNING + HITAM macam harimau malaya gitu!

 Kasut. Hantaran pun KIKI SHAQIE BRIDAL BUAT.  RM25, RM35 & RM45

Kami dah risau, so kami cari alternatif lain, kami pergi semula kat kedai abe ki.
Hati saya meme dah terpaut kat bridal ni tapi 'orang sebelah' MALAS nak survey banyak-banyak so saya stick je la kat abang + kakak yang tak dapat cari baju saya tu.. sudahnya kembali kat abe ki.. yeaaa :D
Dengan abe + kakak tu bagus PR nya, cuma bridal yang besar-besar pun sub kat abe + kakak tu, tu yang dia sibuk je manjang huhu!

"orang sebelah" memilih baju

Yang paling saya gumbira tak terkata bila abe ki kata dia buleh jahitkan baju baru untuk saya?
Wah really?  Oh mai gucci.. that means, SAYA AKAN RASMI BAJU PENGANTIN YANG BARU DIJAHIT yeaaaaa, cayam abe ki hahahah.

touch up.. eh, tanjak

Mulanya saya risau juga kot dia nak jahit baru mestilah mahal sikit tapi katanya sama jeeeeee.. still RM150 sepasang.. berganda happy saya :D
Saya tak kisahlah rupa bentuk baju tu cemana, asalkan baju baru & belum ada sape-sape yang pakai!

Abe ki tengah pakaikan baju bertandang kat mannequeen.. tak buleh aa reveal dulu cemana :P

& baju bertandang sekali amik & try, terus berkenan hahah buleh camtuh?
Baju akad nikah hitam puteh (abe ki kata lepas raya cina, banyak masuk putih.. ok saya tunggu!)

Pakej RM2100
-  mini pelamin  (tapi bunga meriah uolss ahaks)
-  bilik tido
-  meja beradab bertentang mata
-  3pasang baju  (tudung tak pyh susah pyh beli le, dia bagi jugak!) + aksesori
-  1x make up

Me request hias besi pemegang kat tangga tu.. abe kata "ok, kita buh bunga-bunga la sini kot".. walaweh.. yahuuu :P

Ingat nak amik kanopi dengan abe ki gaks ahhh... scallop hitam kuning jugak ahaks.. biasa le aku peminat tegar kuning :P

14 comments:

  1. sudah dapat idaman hati! lepas ni boleh la duk bersanding with confidence ye tak.
    but you're right, when we aimed on sumthing..we want it to be only that thing.
    Bila tak dapat, sure akan rasa xcomplete aje.
    goodluck ye sis! ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemungkinan besar kami tak sanding tapi still nak everything goes well la.
      Haa ye, memang dah aimed.. siap dah beli tudung same color lagi, sekali tak jadi dgn abg & kakak tu.. buat tudung harian biasa je la kot hehe.

      Anyway, thank you ;-)

      Delete
  2. aku rasa macam blog B2B... hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahah blog aku cacamarba..semua serba boleh cerita :P

      Delete
  3. sempat lagi Dekdaa, biar puas hati, jgn smpai tk puas hati.

    ReplyDelete
  4. usaha tangga pelamin tu mekk.,, ehhHHe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelamin takde tangga lah wak gelas erkkk.

      Delete
  5. tak sabar rasanya nak nengok baju baru itewwww.... mesti la cun kan.. lagipun baru pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. me pun tak sabar nak tengok.
      tokey ni suka ber'eksprimen' dgn mcm2 idea ;)

      Delete
  6. hari penting kan, sementara masih awal, make sure semua ok...jangan last-last minit dah dekda, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sekarang ni mcm last minit jah sebab 60hari ++ je lagi huuhuhu.

      Delete
  7. best aaa..dapat rasmi baju baru...ehehe..jahit ikut ukuran badan kita..so tak lah nampak macam baju sewa kan..sbb penah tgk pengantin yg baju nya pin kat sana..pin kat sini..nampak tak kemas :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah tu la.. banyak berkenan baju pengantin yg comel-comel tapi alahaiiii utk body slim tak apa la.. kita tengok je saja la.. nak try tak buleh walaupun dorang buleh adjust huhu.

      Delete