Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

04 February, 2013

Rindu Dubai Pt 1

Pada hari ini 3tahun lepas, saya baru 6hari pulang dari Dubai untuk bercuti (22 - 29 Januari 2010).
Saya rindukan Dubai.

Line 1:  Jom check in, me and mummy & with arwah che su dan ayahsu.
Line 2:   On the way ke deira, makan bawah kelambu di resto Al-Tawassor di Deira & teh
Line 3:  Mari makan (best gile), my family & my family

1.  Bus stand
2.  Iklan cari housemate
3.  Kedai Al-Kabayel di man saya gelarkannya MYDIN DUBAI sebab macam2 ada, rambang mata uolsss, murah-murah plaks tu.
4. Anak buah & arwah che su
5.  Keta mewah tp kat sana takde la dikira mewah pun, biasa je bg depa
6.  Dubai Mall
7.  Background burj khalifa.. time ni baru bukak hokkay, tak sampai 1bulan lg.
8.  Show air pancut ikut lagu (lagu bollywood, celine dion, lagu arab.. kelass uolss!)
9.  Me & mummy

Saya pergi bersama mummy & arwah makcik.
Naik Air Asia dengan tiket promo RM1128  termasuk semua (seat / meal / luggage) pergi balik.  KUL-Abu Dhabi.
Saya main beli je tiket tu, murah je terus beli kot tunggu lama-lama naik harga.
Tapi tak kisahlah, tiket kami bertiga disponsor oleh abang he he he!

10.  Air pancut
11.  Dubai Aquaria, nak masuk tapi mahal gile huhu.
12.  The largerst candy shop ;-)
13.  Dulu penggemar tegar coklat, tapi 5 6years back tak minat langsung!
14.  Jom naik kuda
15.  'orang terjun' :P
16.  Mummy, arwah che su & heidi
17.  Kami pergi The Dubai Mall (ramai gila orang sebab hari Jumaat kan weekend dorang) :-)
18.  Hasil shoppingan hari pertama muahaah

Penerbangan ambil masa 7jam ++.
Kiranya itulah kali pertama saya travel (selain umrah semasa tahun 1998).
Ok lets view the picture with the caption!

HARI KE-2 (22/1/2010)- SABTU

Line 1:  Pemandangan dari rumah abg (berkabus), mandi manda @ jumeira beach, picnic
Line 2:  Lauk pauk picnic, pantai jumeira (10min jah dari umah), me @ beach
Line 3:  Nampak burj khalifa, background burj & peace for all :-)

Semua gambar:  Atas Al-Mansour Dhow Creek (kapal ni belayar selama 1.5jam, makan-makan dalam tu.  Boarding 8.30pm.  Selamat je kat sini, kami selamba tinggal handbag kat atas pastu gi merayau kat bawah.  Kalau malaysia, terlepas pandang 2saat handbag tu.. kompim2 le hilang!

Memandangkan Januari sejuk so rasa mcm tak menahan le.. pakai shawl tak cukup.. angin tak kuat tp cuaca sejuk gilos.
Kena skima naik dhow ni.. tak buleh pakai jeans :-)

Ok sambung lenkali pulak huhu.

16 comments:

  1. Syiok nye dh pg dubai..

    *gmbr sje suke2 di blur kn. gmbr lme2 pon ade yg x blur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meme syok.

      Ohh ingatkan meme nak blur kan terus :P

      Delete
  2. Syoknya gi Dubai... hari tuh kawan saya dok pok pek pok pek suruh saya gi Dubai sementara dia kerja kat sana... tahun lepas dia dah balik Malaysia, entah bila la saya nak sampai Dubai

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ruginya tak gi.
      Sebab nak sewa hotel kat sana mahal amat.
      Rugi tapi tak apa lah, mana tau ada rezeki lain menjenguk pasni utk gi sana ;-)

      Delete
  3. Teringin jugak ke Dubai...entah bila la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada.
      Awatla AA stop route ke Abu Dhabi :-(

      Delete
  4. la ni kalau nak pergi dubai, siaplah wallet.pak tony dah tak buat route ke situ lagi, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah haruslah rabak poket kalau gi sana.
      Pak tony tu buatle route ke DBX.. ok apa kannn?

      Delete
  5. Dubai memang menarik apalagi kalu kaki shopping.

    tapi gambar kecik sangat, tak puas tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh gambo kecik ke?
      Ok nanti saya edit kat entry lain (kalau rajin huhuhu).
      Januari-Februari best time to visit dubai sbb sejuk & paling penting sale gile2 hihi.

      Delete
  6. Alohhhh gambo kecik sgt tak nampak view yg santek itewww :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah ok akan di edit next entry :P

      Delete
  7. wak pon X sampey Dubai lagikks.., uHuuu

    ReplyDelete
  8. bestnya....teringin nak gi jugak...

    ReplyDelete