Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

06 February, 2013

Kampuchea Day 4 Pt 2- Angkor Complex

KAMPUCHEA DAY 4 PART 2
14/11/2012 (RABU)
ANGKOR COMPLEX, SIEM REAP

Depan rumah abe nasir & salim

Lepas je balik dari Kampong Phluk, kami terus menuju ke Siem Reap untuk menyambung lawatan ke Angkor Complex pula.
Kalau diikutkan, tak cukup kalau setakat 3 4jam… sekurang-kurangnya perlukan 1hari suntuk untuk cover temples-temples yang penting tu.

Banyak gile portion nasi goreng ni.  Tapi kurang sedap lah, suku pun tak habis hmmm

Tapi oleh sebab kami bertiga (saya, ayu & faridah) pernah jejak, maka malaslah nak berlama-lama, lagipun saja nak bagi peluang kat ‘orang sebelah’ jejak Angkor hehe.

Beli 1hari sebelum.. so tak payah berebut kat kaunter

On the way ke Angkor Complex tu, abg nasir order nasik goreng kat Resto Hj. Musa.  Kena order awal-awal sebab staff mereka memang lembssss hehehe.
Sampai-sampai je terus pergi ambil nasik goreng + teh o ais.

Sambil-sambil tunggu abg nasir naik rumah, saya bagi la junk food kat 2 3orang budak kat situ,  ingatkan mereka ni tak kecoh sebab masa tu tak ramai budak pun.. sekali… alamak.. sorang budak ni jadi pah bedah.. pergi cakap kat kawan-kawan dia kat sekolah & dalam rumah bahawasanya saya ni bagi gula-gula.. abisla ramai yang menyerbu saya adoiii~

Saya berdoa supaya abg nasir cepatlah naik van.  Sebab budak-budak tu datang ke van, nasib baik tangan budak tu tak tersepit.. fuh extreme jugak budak-budak ni.  (Ye saya tahu pesan orang… JANGAN BAGI TAPI NAK BAGI JUGA hehe).





Kesian kuda ni.. i hate animal cruelty :-(

Lepas tu terus bertolak ke Angkor Complex.
Sebelum tu lunch nasi goreng dulu dalam van.
1polisterin $2… tapi perghhh banyak gila uolsss~
Share dengan orang sebelah, tu pun tak abis sebab ‘kurang memenuhi nafsu makan saya’.
Kalau makan sikit tu maknanya memang tak sedap la tu.
Saya jarang nak kata makanan tu tak sedap.  Yang tak sedap saya kata BOLEH JE MKN & KENYANG.
Tapi yang ni meme tak sedap huhu.

Kami pergi Angkor Wat dulu. 
Dengan kompiden nya saya bagitau abe nasir yang kami nak jalan dalam tu dalam 45minit je.
Abe nasir kata mana sempat, Angkor Wat  tu luas.  Saya kata kami dah pergi so masuk kejap je le!
Tapi lepas explore.. alamak, dekat 1jam le pulak hahaha tu la berlagak lagi!

Cakkk!
Kami jumpa keajaiban dalam Angkor wat.
Tak tahulah samada silap mata @ kebetulan @ mata kami salah tengok?
Saya pernah cerita dalam entry sebelum ni.


Lepas pergi Angkor Complex  pergi ke complex lain pulak.
Eh malaslah nak cerita.  Tengok gambar aje buleh?  Haha!

Kami :-)
Kami bersunset kat Phnom Bakheng.. ni kali pertama saya pergi sana.
Penat juga nak menapak (sebab dah tak fit).. tak ingatlah pulak berapa KM.
Sempat la buat muntut macam JLo hihi.
 Mencari baju untuk anak :-)

Tapi kena pergi cepat sebab limited untuk 100orang je.  Lebih dari tu tak dibenarkan masuk.
Saya & orang sebelah lepak je kat atas. 
Orang lain sibuk duk snap gambar siap berdiri bagai, kitorg duduk jah ahahah sungguh tak ber’mood’ nak snap gambar.
Sunset @ Phnom Bakheng

Comel kan?  

Duit ini ana yang funya.. ha ha ha!

Malam tu kami pergi Nite Market untuk shopping (tak shopping pun!)

12 comments:

  1. bestnya siem reap... saya suka tempat exotik.. tengok budaya

    ReplyDelete
  2. cantik la sunset! subhanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai nak bersunset sini.. ada kamera best.. lagi gambar best tu 'terjadi' hehe.

      Delete
  3. Bestnya makan angin di Kampuchea.....
    Saya baru berangan-angan, ...entah bila nak sampai.
    Nak tgok juga kesan2 perang yg dahsyat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah 1hari nanti buleh pergi.
      Tiket promo murah.. RM100++ - RM200++ buleh dapat ;-)

      Delete
  4. kalau pergi nanti nak buat jugak lah bagi gula-gula tu, hehe...sajer nak merasa pengalaman kena kejar dengan budak2, hehe...tak patutlah diorang ni, sian kuda tu kan, patutnya kena berlari gagah berani :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tak kena kejar cuma nya kena kerumun la.
      Ingatkan budak-budak yang pergi sekolah tak de le nak datang kat kita bagai isk :P

      Kuda tu dieskploitasi untuk ditunggani + ambil gambar.
      Actually dah lama kuda ni berada di situ.. bertahun-tahun lamanya :-(

      Delete
  5. wak pon dh jejak sampey angkor wat jugakkk, ahHHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak ni semua dah jejak.. jeles saya tauuuu :P

      Delete
    2. tambahan lagik. wak blom sampey taj mahal lagik yee..,uhuuu

      Delete
  6. tambahan. jeles tengok sunset kat phnom bakheng tuu sbb masa wak pegi sana tu kena halau sblum matahari terbenam.., hampeh betooi tui tui tui

    ReplyDelete