Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

18 February, 2013

HRMIS oh HRMIS...

Saya memang pembenci tegar sistem HRMIS!
Orang suruh isi cuti / SKT / LNPT melalui HRMIS... saya isi secara manual!
Tapi start tahun 2012 saya isi online, itu pun setelah dipaksa isi haha.


Tup-tup saya pulak DIBERI TUGAS SUPAYA GENERATE REPORT LNPT SEMUA PTJ DI SELURUH NEGERI KELANTAN (under Kementerian Kesihatan Malaysia) untuk tahun 2012. Geli hati 1minit.  Tapi oleh sebab SAYA YANG MENURUT PERINTAH, buat aje la.


Rasa macam nak muntah cair pun ye jugak.
5jam mengadap HRMIS, baru 6hospital yang dapat digenerate.. atas kekangan LINE SELOW / PUTUS-PUTUS.  Bertabahlah wahai saya.
Seputnya saya buat segera tapi 4.40pm saya dengan tidak bersalah langsung.. terus thumb print & balik tido.. hahaa matilah kena bambu! :P

9 comments:

  1. Hahaha....saya yg menurut perintah ye dekdaa....

    ReplyDelete
  2. ahaha...orang dah mood nak kahwin, suruh wat keje gini, memang ke laut lah jawabnya, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu, kini & selamanya mmg tak minat hrmis.. bkn sbb nak kawen baru tak minat :P

      Delete
  3. I know this if off toρiс but І'm looking into starting my own blog and was curious what all is required to get set up? I'm assuming hаving a blog likе yours would cost а pretty
    pennу? I'm not very web savvy so I'm not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

    my blog ... dumpster-dive for food

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Hahhaah tokey hrmis sendiri pun keluar jenjalan.. cemana?
      so dokleh la mrh kita :P

      Delete
  5. Line HRmis mmg teruk lately nk apply cuti pegi cuti dulu baru apply punya lah prob. Awal thn ritu langsung x leh access sbb database corrupt n lately lom stabil lg sabor je lah yerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha ujung-ujung & awl tahun meme teruk la sebab nak last submit SKT / LNPT segala bagai.
      Sape la create HRMIS ni eh?
      Menyampoh benor rasanya hehe.

      Lg pun bos-bos bukannya bukak sgt.. kita cakap baru nak bukak time nak suh cek cuti kita kann?

      Delete