Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

23 July, 2013

Maksu Nab Nasi Air Pulok....

Tetiba teringin pulak makan nasi air (nasi bubur) Moksu Nab Nasi Air yg femes ames kat Berek 12 Kota Bharu ni.
credit gambar:  http://www.come2kelantan.my

Maka ajak lah abam berbuka di sana.  Padahal dia dah sound "lepas raya la nampaknya makan kat sana" tapi saya degil.. nak jugak berbuka kat situ makan Ahad petang decide pergi.  Tadaaaa.... KEMPUNAN LAH SEKALI LAGI DALAM BULAN POSE NI!  Tutup la pulak!
Huwaaa apa ni.... 2x kempunan dah ni (Nandos & Nasi air moksu nab)... sedih tawww!

Maka berbuka pose lah di Shahrin Low Chineese Muslim Resto, depan Maksu Nab Nasi Air tu.
Dah boring makan nasi putih, maka order Nasi Goreng Ayam (request buh sayur bebanyak) + telur mata kerbau cair + air asam boi.
Portion banyak gile... buleh untuk 2orang makan.  Biasa order nasi puteh + lauk-lauk masakan cina tapi kali ni tak.. so tak sedap.. lepas makan terus muntah semua huhuhu.
credit gambar:  www.eats.my

Oh kempunannyaaaa sayaaa!

14 comments:

  1. Tak de rezeki namanya tu.. he he.. kena tunggu sampai lepas raya la ya nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh tu la pasal.. tp lps raya tak tau le rasa nak mkn lg ke tak :P

      Delete
  2. Nasik air...nk tahu jugak mcm mana rupanya..ehehe...rupanya bubur nasik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye.. ore kelate je panggil NASI AIR :P

      Delete
  3. sedak lagi ko dekdaa sini? dekat jah dgn umoh mok sedaro ni. katonyo, lepah moksu nab tu xdok, raso dio kureng doh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok tau nok oyat tu.. sbb rasanya last make nasi air ni masa sekoloh rendoh kot pahtu thn lps ado la gi tp tok make nasi air.. make mungo lain.
      Ni baru nok gi raso sedak ko dok.. rayo ni balik try la :D

      Delete
  4. sedap nya lah makan nasik air. dulu time study kat Poli Kok Lanas , makan sokmo nasik air. time g pasar malam meme wajib beli ... terliur nyo lahhhh... ^_6

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah ye ke.. syok nya mkn sokmo hehe.
      1 lg kat wakaf che yeh.. tiap2 ari blk sekoloh arwah abah beli nasi air.. tak jemu2 make :D

      Delete
  5. hai.. salam kenal,
    follower no.137
    done follow sini,
    jom follow teman yea ..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi salam.. wah ada pasal kuceng.. suka suka suka! :D

      Delete
  6. Che Mid jenguk sini lagi, nak jawab komen Dekda.. memang Che Mid dan buat watermark tapi kat bawah gambar tu.. jadi 'orang' tu crop kasi buang le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tau ada watermark, maksud saya.. watermark tu letak dkt dgn area2 muka so that susah la sikit dorang nak copy gambar tu ;)

      Delete
  7. salam makyong dekdaa!

    ihikss...itu memang dugaaannnn ibu mengandung ...
    slalu jadik gitu lah bila kita teringgiiinnn nak makan time tu la kedai tutup la hapa ...
    dulu masa saya pregnen anak sulong, teringin nak makan cendol kat kampung la masa tu .. time balik kampung la baru dapat beli kan ... dah penat beraturrrr panjang, tup2 orang depan saya tapau habis...geram betul! terpaksa lah masuk balik dalam keta dan nanges sedih ... muahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHAhahaha tu la masalahnya.
      Mulut ni tiba2 nak, sedangkan sebelum ni tak gemar sgt pun benda2 tu.

      La ye ke?
      Alahai kesiannya.. malang sungguh nasib.
      Tp lps tu dpt tak cendol tu? :D

      Delete