Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

10 November, 2013

"Malas Layan!"

Suatu hari friend of mine tepek gambar 7-8-9ketui buku LONELY PLANET kat FB nya sebab katanya seriyus nak gi tempat tu.  (Ayu.. kalu ko baca, sila la komen ye hehe).
Maka aku berminat dengan salah 1tempat so aku kata la berminat nak gi.
Bila risik punya risik, bajet seorang all in 9k-12k (hampir 2minggu)- pergi sendiri lorrr, bukan agent!  Tiket flight saje almost 4k return.
Gulp sengih sendiri.. gile kentang 'semahal' itu (padan la dengan tempatnya hehe).
Harusla abam tak kasi pergi punya!  Maka aku teruskan pen'google' lanjut pasal tempat tu:
*climate / currency / attractions & seangkatan* pastu abam tertengok.
Pujuk-pujuk abam, katanya "MALAS LAYAN".... waaa sedihnya.. bukan nak pergi sekarang pun tapi tahun 2015, sempat le kumpul duit (sebab gaji bukan 30K pun sebulan.. 3k pun tak sampai tihtihtih!).
Johannesburg
Kuciwa di situ!
Kalau ikutkan, meme cukup bajet aku kalau 2tahun lagi tu (read:  1tahun ++ je lagi).
Sebab aku suka tempat-tempat camgini.

Pasrah :-(

15 comments:

  1. Mak aihhhh.... mahal sungguh, boleh buat bayar donpemen keto sebijik........ ada gapo situ weh, mahal gitu sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah doh saing kato bajet banyok tu.. kito oyat jgk la banyok tu :P
      Tiket hok mahal 4k return.
      Lelain tu maybe termasuk semua kot (dok tanya detail + dok studi pun) heh.

      Delete
  2. 9K-12K..????? tu negara yg aku n ayu nk pegi tu ka mek..????mega projek tu ka..??
    actually xsampai pun 9K-12K tu.. dlm 7K je..tp exclude soping mewah2 la..setakat soping fm seketoi dua ja la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan.
      Ntah... dah si mas ayu habibur kata banyak tu.. aku pun tulis je kat sini.
      Dia tipu.. aku pun tipu la kekekeke.
      Tu la mungkin dia nak buat aktiviti2 bersama sang singa mcm dlm gambo aku tepek tu kot? :P
      Kalau betul bajet 7k.. sah2 laki aku tak bg gi jugekkkk! :-(

      Delete
  3. 2 tahun lagi? bawa baby sekali lah...na?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah tu la.. biar dia belajar kehidupan sikit :P

      Delete
  4. 2 mggu around 9k - 12k...mak aih mahal tu..kat mana tu eh..mesti area Europe ni..tul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh bukan eropah.. benua lain :D

      Delete
  5. HAHAHAHA...terPAKSA aku komen sebab ko dah seru nama aku...area africa kot...mmg la boleh cecah 12k...takde tipu2...travel partner aku punya kakak kan dah sampaiiiii...tapi aku ada plan lain, alang2 nak g benua sana...kita g negara sbelah2 dia gak....amik sebulan cuti...ada berani? kikikiki...aloh encik abam fizi MALAS LAYAN katanya...boleh je babe realisasikan impian asalkan simpan duit. tak payah la bawa duit double, angkut je 12k utk 3org, makan minum kongsi aje bertiga :P

    Aku mmg sebut 12k sebab tu termasuk segala aktiviti yg aku nak buat, nak main kejar2 dgn singa bagai. Nak pinjam LP aku tak? Ko boleh study.

    Aku skrg nak study projek mega aku je....projek mega aku bawa RM2k je kot nanti, lagi RM2k kena bayo kat manusia yg uruskan aku dgn Lana kat sana (meals+accomodation+transport).

    Nak ikut moh le kita....bulan 8.

    ReplyDelete
  6. Eceh siap terPAKSA bagai.
    Wehhhh... ko login ni ko ada blog ke idak.. aku kompiyus.. kalu ada sila bg :D

    Oloh.. kantoi, siap bgtau AFRIKA bagai hu hu hu tapi tak pe la.
    Aku meme suka SAFARI.. suka tgk kat astrok singa / zebra / pak lang (bukan LIYANA LANG ye he he he) lalu sebelah jeep.
    Pastu mcm besh je nak merasai life org asli kat sana.. pakai cawat.. awww sheksi nya nokksss :D

    Itu yg aku nampak la.. yg aku tak nampak aku belum studi pun (kot aku studi kang hati aku getik merenyam nak gi sana plak). Tanak ah pinjam LP, nanti aku gelenya nak gi :D

    Coti sebulan? Gulp.. tak buleh.. nanti aku rindu gile dgn anak aku & pak nya sekali kakakaakka (aku tinggal kucim 2minggu pun dah rindu.. inikan pulak ANAK aku.. oh tidaakkkk!).
    Rasa mcm 2minggu tu ok lg la tp kat mana je buleh kaber?

    Aik projek mega ko 4k je total?
    Ko gi berdua je ke?

    ReplyDelete
  7. 4K xtermasuk flight tix...
    flight tix doa2 la dpt murah2...

    aku posa soping 10bulan sbb nk g mega projek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo aku ingatkan dah masuk tix.. tu aku rasa 'aik murah gila 4k' huhu.
      Biasanya tix berapa RM?


      Eh pose shopping utk gi travel tu harus haha.

      Delete
  8. tix selalu rm2500-rm3000 return. eh aku lak yg jawab...dekdaaa ku sayang aku ada blog tapi dah lama tak menulis...last aku tulis 2tahun lepas so aku hide je la bagi private kekeke.

    babe blog aku bukan blog travel, itu blog luahan rasa+hati+jiwa+perasaan+kerja so toksah la baca, aku je yg paham...there's too much pain...stress nanti kalo ko baca, terus terberanak awal kahkahkah.

    ReplyDelete