Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

06 November, 2013

Flamingo Hotel by the Beach- Penang

Cerita sebelum ni kat sini:  http://gi-maghi.blogspot.com/2013/10/hanimun-superstar-cruise-libra.html?showComment=1383695471408#c3019981300440279532

17 NOVEMBER 2013 (KHAMIS)

Lepas tido kat cruise 1malam, tido kat Hotel Flamingo plak.  Kiranya dalam pakej la.  SIL yang stay kat Penang ajak tido umah dia tapi kalau tak tido kat hotel ni meme rugi la, sebab dah bayar hihi.
Bilek kami.. besar gila kan?  Buleh main kejar-kejar!
Dapat double bed 2ketui.. huiii buleh tido4orang di situ eheheh!

Menarik jugak hotel ni.  Hotel 4bintang.  Kalau harga biasa DELUXE SEA VIEW RM220++ 1malam tapi dalam pakej GROUPON ni kira berbaloi la!  Nak suruh aku purchase sesaje hotel 4bintang, memang tak aaaa hehe.

Toilet (ni pun snap gamba kaaa?) :P
View dari beranda bilik kami (Tingkat 9 dari 17tingkat)

 Check in 2.20pm, dapat bilik no. 911 again (masa honeymoon kat Cameron Highlands dulu pun dapat bilik no. 911 hehe).  Best sebab menghadap laut, buleh la skodeng orang.    Wi fi laju gile pulak tu.    Bilik ni nak sumbat tido 4-5orang pun buleh sebab ada 2katil double + luas gile.  Semua ada 17tingkat tak silapnya.  Badan dah penat sangat, membuta dulu le!
Toiletteries
Ironing room (nasib baik ada 2ketui iron so iron la baju masing2 ye hehehe)

5.10pm gi iron baju kat bilik iron.  Then turun gi pantai.  Fuh ramai gile rupa-rupanya orang arab stay kat Hotel ni.  Best gamaknya + sesuai dengan bajet dorang yang kaya raya tu heh
Bilik no. 911

Buleh dikatakan 70% orang arab, 15%  cina,  10% melayu & 5% india.
Turun pantai, abam bawak aku jalan jauh tepi pantai.. adoi tak larat!  Penat hoooo… dulu buleh le kalu nak ajak jalan 3-4km pun aku sudi, sekarang tak buleh la!  Bukan berat perut tapi berat tapak kaki kihkihkih.
Background hotel kami
Sedikit gemuks (sikit jahhhh heheh)- 25minggu
 
Sedapla orang yang buat pakej PARASILING / BANANA BOAT / SCUBA DIVING tu.. harus la untung  gila.  Orang-orang arab tu main je walaupun ber’jubah’ & ber’buqa’ segala bagai :D  Dorang offer jugak kat abam.. kalau aku bawak diri sendiri, nak jugak try kalau murah eheheh.   Aku duduk melepak je kat kerusi tu tengok orang-orang arab buat aktiviti.  
Outdoor
Together forever (insyaAllah)
Lepak, tak larat eh nak berpeleseran jaun-jauh, abam je gi record video orang-orang arab naik parasailing dengan jubah +burqa bagai hehe!
 
Tengok ada budak makan eskrem.. eh sedap le pulak.. apa lagi, 7pm ajak abam balik bilik & singgah beli eskrem Cornetto.  Mak oiii RM10 utk 2cone.  Eh lupa pulak, barang jual kat hotel kan meme mahal so beli la jugak, dari aku kempunan terliur (dah la nak makan durian creepe tak dapat-dapat ni huwaaaa sedihhhhh!).
Kolam ikan depan swimming pool
Kesian parrot ni.  Stop animal abuse!  Parrot ni kat sebelah dining hotel.
Muka stress je dia, diikat & ada signboard "plis take my picture, don't touch me"... hmmmm hidup mereka di hutan, bukan di eksploitasi :-(


Balik bilik bersiap-siap nak gi Batu Ferengghi pulak... bersambung!

8 comments:

  1. 17 November atau 17 Oktober sbb 17 november tu tarikh lahir JM heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo 17 November besday JM ke?
      Epi besday in advance naaa?
      Ada giveaway lg tak? ekekeke.

      Delete
  2. amboi dekdaa...syoknya dia...tak pekena pasembur pdg Kota ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padang Kota lalu jah.
      Tapi saya tak sempat jamah pun makanan penang hu hu hu!
      (++ sy ni susah sikit bab2 mkn- even nasi kerabu / laksa / nasi dagang yg makanan kelate tu pun sy tak berapa gemar sgt) erkkk.

      Delete
  3. together forever? amin ya rabbil alamin. cute perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheheh cute la nak.. esok2 lps bersalin jadi la cute semula, tak yah sesusah nak diet.. betul tak? (buleh pakai ke terms ni?) :P

      Delete