Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

08 November, 2013

200gram jah?!

Saya check up setiap 2minggu sekali (tapi rasa orang lain macam 1bulan sekali je kot?)  Ke saya yang tak tahu?  Heh!
Penimbang Klinik Desa tu penimbang dolu-dolu yang guna besi kat tengah-tengah, bila naik... penimbangnya tak statik pun, asyik gerak je huhu (takde gambo plak).  Penimbang kat rumah & ofis sama cuma penimbang Klinik Desa berat jadi bertambah dalam 1.1kg huhu!
Photo: berat gue naik 200gram je kaedahnya dlm masa 2minggu....
Penimbang Klinik Desa 58.8kg (tp penimbang biasa 57.7kg)

Check up 28 Oktober 2013 haritu, berat saya naik 200gram je dalam masa 2minggu (58.8kg READ 57.7KG).
2minggu sebelumnya 7 Oktober 2013 ialah 58.6kg- READ 57.5KG.
Makan punya banyak, minum manis-manis saje + ais siang malam pagi petang tapi banyak tuuuu jugak naik... haiiii kompiyus!  Jururawat Masyarakat tu pun tanya saya ni muntah ke lps makan?  Eh tak langsung!  Tak da muntah pun heh!
Penunjuk stiker di buku merah.  Saya dapat stiker kaler HIJAU!

Tapi berat saya meme susah naik kot.
Sebelum pose 53kg, lps sebulan pose 51kg lepas tu naik sikit-sikit.  Tadi baru timbang 58.8kg, tu pun baru lps mkn donat huhuhuhu. 11weeks more to go!  Berapa agaknya naik dalam masa 11minggu ni? 
Ahad ni(10 November 2013) check up lagik, kita tengok berapa kg yang naik :D
(dah selamat minum air gula kurang dari 3menit.. klinik takde call hampir 2minggu- biasa results 1minggu, so takde kincin manis la tu tp tak tau la... tggu ahad ni!)



6 comments:

  1. JM yang singgle minggle ni pulak lebih kurang berat Dekda..55kg..hahaha...itu belum timbang lepas mkn..kalau lepas makan..penimbang pun takut...kalau la JM yg mengandung..mahu cecah 60kg..

    Tak per dekdaa..maybe kadar metabolisme tgggi kot..yg penting baby sihat..in shaa allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh kalu timbang lps mkn memang tak aci la.. sape2 pun naik.
      Biasanya org akan timbang waktu yg sama setiap kali timbang :D

      Ntah la, tak tau nak cakap.. awl2 peknen dulu ingatkan naik sampai 15kg tp 10kg pun tak sampai lg ni tskkk!

      Delete
  2. insyaAllah tk de apa2.sihat la tu.baby pun sihat dalam tu.InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah dah ultrasound, dokto kata ok :-)

      Delete
  3. waaa... kalau boleh dpt berat bawah 60kg mmg syukur sgt hahahha :P

    ReplyDelete