Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

24 January, 2014

Saya Sudah Bersalin...

Pada 21/1/2014 (Selasa) 8.32pm di HUSM.
Awal 6hari dari tarikh EDD buku merah.
Alhamdulillah secara normal & dipermudahkan (rasa mcm bersalin koboi je hi hi).
Kat Rumah Bersalin Lily Pasir Mas... dah terbuka 4cm time ni.

Cerita secara detail kendian-kendian lah ye?
Mari kita view gambo baby 'I' nih he he he!
Baby "I"  (taknak reveal nama selagi tak gi daftar kat JPN).  Ekslusif letak kat blog je.. kat FB belum letak lagi tau hehe.

Sebelum baby kuar, mcm2 fikir weh "cemana la gamaknya fizikal baby aku nih??"  Ye la sbb mcm2 jadi masa peknen... "terlanggar kitten sampai kitten patah kaki... jumpa ular dalam washing machine & abam spin dia sampai mati"... oiii banyak fikir.. runsing weh!  Sekali tengok baby "OIII COMELNYA DIA"  Opsss standard la mak puji anak kan? :D
Photo: 36jam selepas deliver.. Kurus tak?  Hihi. 
Tp mkn nasi takde kuah pun mkn bnyak.. Cemana nak kurus lg ni?  Hoho.
36jam selepas deliver.  Baru turun 4kg huhuhu.. Gigih nak turunkan lagi 5-6kg.  Ni nak gi tgk baby "I" kat HUSM.

Ok kita sambung lain kali.
Now baby kat wad paediatrik HUSM... berjangkit demam dengan aku daaa, kena masuk antibiotik, takut kena kuman!  Sian dia  :-(

Kesian... both tangan baby lebam & kaki kanan lebam sebab nurse tak jumpa cari urat... meraung2 dia :-(
Hope dia buleh balik petang ni sob!


16 comments:

  1. tahniah! comey mulus je kulit nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kecik2 meme gitu kulitnya kot hehe.

      Delete
  2. Tahniah dekdaa..boy ke gegirl tu??

    ReplyDelete
  3. congrats mek....comeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii baby

    ReplyDelete
  4. comelnyeeee dekdaa…..tahniah & selamat berpantang

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Tahniah Dekda atas newborn baby. Comei sungguh baby I ni,idung terletak tu.
    Selamat berpantang. Jaga diri dan baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih beribu lemon suterazen... gitulah seadanya ;)

      Delete
  6. Alhamdulillah selamat sudah tahniah dekdaa dan selamat berpantang. Saj je kan tunjuk kaki je buat x sabar nk tgk gegirl kee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahaha meme saja nak kasi seprais samada gigirl @ boboy.
      JM rasa gigirl ke boboi? :D

      Delete
  7. tahniah dekda...wah, dah jadi ibu yer, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa tu lah psl.. rasa mcm tak caya je :P

      Delete
  8. "jumpa ular dalam washing machine & abam spin dia sampai mati" hahahaha itu yang tak tahan sangat tu..
    Apa pun tahniah dan moga baby membesar dengan sihat sempurna dan menjadi anak yang soleh amin :D

    ReplyDelete
  9. Err nak buat cemana.. tak ada jalan utk keluar dah...
    dulu bilik mandi tu ada pintu tp since dah 2x penceroboh masuk umah so kami decide simenkan terus pintu tu... nak bawak keluar... pintu jauh.. terpaksa.... :-(

    ReplyDelete