Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

10 January, 2014

Imbasan 2013 - Part 2

Ok kita sambung part 2 pulak.
Part 1 buleh baca KAT SINI.

MEI 2013
  • HONEYMOON KALI KE-3 di BATAM, INDONESIA.  Last minit decide nak gi sana sebab terjebak dengan x-officemate kata KAT SANA BEST.. dan-dan bukak web firefly... eh murah pulak.. RM100++ je return so saya decide belanja tiket untuk abam sempena besday dia pada 2/5 tu hehe.  Sape kaki shopping heaven la gi Batam ni tapi saya mcm TAK AKAN ULANGI BATAM sebab sy kan spesis suka tempat2 outback gitu!  Hanimun puas-puas he he he!
  • PERIOD LAMBAT maka.. hasilnya POSITVE PEKNEN!  Terkejut iolssss.  Macam mimpi... BETUL KE NIH?  ADA 1OVARI CEPAT LEKAT NIH?  Hohoho!
1st test hari ke-6 lewat.. gedik buat petang maka tersangat le samar 2nd line!  Tak menyabor kan makkkkkk jemah?  :P
2nd time buat UPT pagi2 buto lewat hari ke-10.. pergh laju gila naik 2nd line.. sengih aje la hi hi hi!

Happy gile toksah cakap.  Rasa mcm "err betul ke nih?"  heheh ye la aku pun mcm ala2 kanak2 ria pun jgk lagi.  So lepas ni ada le PENERIMA HARTA aku yang sah hu hu hu!  Abam berharap BABY BOY :P

JUN 2013
  • MAMI MENINGGAL DUNIA.  Sempat la tengok kami kawen.  Takde dah orang nak marah & bebel kat aku tiap-tiap hari! Time ni segala mak nenek orang tiba-tiba GILA HARTA.. pergh, weh amik lah sebab korang kan meme tak malu he he he!  Apa la ada pada harta yang berlambak kalau asyik sakit hati dengan aku kan?  Sakit jiwa rupanya :D  (ops apsal lps baca statement ni sakit hati?  Oo masih baca & amik tau pasal life aku ek?  Orang kaya-kaya & bijak mana baca BLOG BODOH macam blog aku ni, nanti korang jatuh miskin sebab baca ni pun dah buang masa kan?) :D  
JULAI 2013

  • KENA DRIP PADA HARI PERTAMA RAMADHAN- sebabnya tak sampai 30minit sahur.. muntah segala mak nenek makanan.  Pergh azab, tengahari tu jgk kena drip sbb air dalam badan kurang sangat.. nasib 1botol jah + nasib baik aku reti lajukan air drip tu.. kalau tak, berchenta la aku tunggu kat klinik tu hu hu hu.  Aku masih buleh bertahan dari berbuka puasa sebab aku berazam nak puasa full tahun ni (walaupun kdg2 aku gelanya cakap kat abam nak berbuka pose hihi).

OGOS

  • 1ST TIME KELUAR SHOPPING RAYA & BERBUKA PUASA DENGAN ANAK-ANAK TIRI- Rasa berdebar gila, kot 3orang anak abam tu tak suka aku... tapi perasaan aku je tuh.. rupa-rupanya mereka ok sajo!  Siap tarik aku masa shopping, nak berdokong & duk atas riba aku + ramah gile bercerita macam-macam he he he!  Tapi biasalah ORANG BELAH SANA tak puas hati (WALAUUUPUN ORANG BELAH SANA DAH JADI X- ABAM DAH PUN).  Siap sms carut2 / maki /hina aku, eh ada aku kesah ke.. aku tak mati dek hina pun!  Ada aku dera anak ko ke? Ko yg dera mental anak ko ada le! 

  • 1ST TIME BERAYA BERDUA-  aku takde balik mana-mana, pergi beraya famili belah abam je.  So rumah aku CLOSE HOUSE la.. tahun 2014 baru beraya @ buat open house kot hehe.  Rasa mcm malu gile nak salam pelok cium (padahal benda wajib tiap2 hari sebelum gi kija buleh jah buat... time raya malu pulak.. aiyakkk.. MINTAK AMPUN MAAF ABAM CAYAM)  ngehehe!  Time ni ada pulak yg tanya aku peknen ke, alah kantoi pulak... so time tu la MIL baru tau aku peknen.. hihi ye la 4bulan dah timbul le sikit2 benjol perut ekekek.  

Itu ajelah IMBASAN MEI-OGOS 2014.

Sambung lagi le part 3 (entah2 aku terberanak dulu baru abis cite ni hehe).




4 comments:

  1. Dpt news peknen tu yg jm suka dgr

    ReplyDelete
  2. Heheh tu lah.. itu yg menggumbirakan kann? :D

    ReplyDelete
  3. COMEL BUDAK2 TU
    BUDAK BAYA TU NAIF, MANA TAHU NAK BENCI ORANG

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh naif2 juga.. tp budak2 zaman sekarang ni advance.. kalau mak nya dah selalu sgt duk kuarkan perkataan tak cantik.. takut jgk budak2 tu terikut.. huhu.

      Delete