Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

06 January, 2014

Imbasan 2013 Part 1

Januari

Bulan ni sangat sibuk, nak kawen katanya hehe
!

  • Last minute tukar bridal sebab bridal yang murah & friendly sikit tu macam tak dapat nak penuhi kehendak kami (kehendak saya sebenarnya hehe).  Saya nak jgk tema KUNING + HITAM (ala-ala diRaja gitu WALAUUUUUPUN saya tak de kaitan langsung dengan raja-raja (raja gopal je la kot haha).  Sudahnya tukar ke KIKI SHAQIE bridal (jalan bayam)... baek noksss!  Saya penah try gaun dia sampai koyak tapi saya tak bgtau dia.. jahat tak saya?  Shhhh, rahsia taw? :D
  • NEKAD REPORT POLIS-  saya report pasal saya rasa tidak selamat sebab selalu dicaci / maki / carut kat x-wife abam.  Saya tak peduli, siapa suruh buat jahat?  Ada je benda yang dia halang supaya kami tak kawen.  Siap kata aku PERAMPAS.  Sedar le diri sikit, aku kenal abam pun lps depa divorce!  Kalau peel baik, nape abam tak rujuk balik dia kan?  choiiii perempuan sakit jiwa!
  • NAIK TURUN MAHKAMAH-  memandangkan saya ni ANAK ANGKUT ANGKAT & tak tau langsung siapa ibu bapa kandung, maka nya kalau nak kawen.. kena le apply WALI HAKIM.. tapi tak pe, nak kawen kannn... redah juga le walaupun penat & berhabis cuti hehe.


FEBRUARI
  • SIBUK BUAT PERSIAPAN KAWEN!



MARCH

  • NIKAH & RESEPSI!:  Nikah 23/3 tu heh!  Then resepsi 24/3/2103 (my besday), 25/3 (bertandang)- pakai spek (jarang perantin pempuan nak pakai spek, tp ada aku kesah?  hehe).  Tak sangka yang aku akan kawen pada umur 33tahun setelah 2minggu berkawan lantas 4bulan kemudian bertunang & 3bln kemudian kawen.. aku tak pernah mimpi yang aku akan kawen dengan sesiapa pun nak-nak lagi abam duda anak 3 (tak malu pun nak ngaku... sebab AKU BUKAN KAWEN DGN LAKI ORANG).. eceh konon 3 tu nombor bertuah!  :P  Masa kami tengah rehat jap tu, x-wife abam lalu meninjau majlis kami tapi kami MAKE SURE AWAL-AWAL REPORT POLIS SEBAB DIA NAK UGUT KACAU MAJLIS KITORG... eh motif sangat!






  • HONEYMOON pertama kat Cameroon Highlands 3hari 2malam.  Arwah mami tanya aku "siapa lagi pergi?"  Aishhh nama lagi HANIMUN.. mana buleh bawak orang lain ngehehe!


APRIL
  • SAKIT- adus seriyus sakit.  Dapat MC beberapa hari.. rupa2nya kencing kotor... meme aku menangis-nangis / guling2.. sakit toksah cakap.  Makan je muntah!  Tiap2 hari gi klinik.  Ada sekali tu 2x gi klinik dalam masa 1hari sebab tak tahan sangat so kena inject. Thanks abam sebab amik coti sebab nak jaga saya. Ramai yg ckp aku peknen.. aih mana ada peknen.. tgh piyed time tu heee (tapi ada je yg peknen time piyed yg dipanggil sebagai BUNTING PELANDUK) :-)

  • Honeymoon kali ke-2 di Ho Chi Minh, Vietnam:  Imagine la masa ontheway ke KL tu aku mmg tengah sakit gila-gila lagi sampai aku giveup nak suruh abam patah balik ke kelate padahal dah 1/2 way ke KL dah time tu.  Dalam kereta aku mengerang sakit + nangis-nangis.  Banyak kali stop, tiap2 kali stop dekat 1jam jgk sebab aku terlalu sakit + muntah.  Sampai KL subuh aku terus tido sampai 11.45pg.. abam asyik tanya AWAK NAK PERGI TAK NI.. KALAU TAK.. TAK YAH GI.  Aku 50-50... asyik jawab TAK TAU sedangkan travelmate aku lg 3orang dah sampai LCCT (masa tu 3jam ++ lg nak fly).  Aku paksa diri pergi mandi... pergi Klinik.. tiba-tiba TADAAAAA sakit hilang... boleh camtu hahahahah!  Tang tu jgk aku gi tukar ke USD.. gila kan, kerja last menit... DEMI TRAVEL.. AKU GAGAHKAN DIRI.   Kat vietnam sakit hari last tu je.. tu pun gigih aku shopping cotton kekekek.  (AKU TAK UPDATE LANGSUNG PASAL VIETNAM NI KAT BLOG HUHU).






TO BE CONTINUE PART & PART 3 :D


10 comments:

  1. kita baru berkenalan
    so x sempat baca dr awal
    sekarng dah tahu sikit2
    tq bercerita ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe gitulah seadanya.. thanks baca ;-)

      Delete
  2. Macam2 ada..pahit manis masam masin semua ada kan Dekdaa :-) tak apalah itu semua dugaan..life mut be go on...chee wah..kalau manis sentiasa pun tak seronok jugak ye dok heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. kalau manis saje.. mcm takde masalah je so takde lah cabaran.
      Tahun ni just follow with the flow jugak lah ;)

      Delete
  3. teringin gak wak nak tenokk gmbr ex aBam tuuu.,uHHUuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah bergambar dgn dia masa sekolah.. tp ragu2 nak letak ke tak gambar ni eh ehehehe.

      Delete