Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

09 September, 2013

Muntah sampai terkencin...

1st time terjadi.
Sebab pale tiba-tiba pusing.

Pusing sebab SEMUA DATA OFFICIAL DALAM PEN DRIVE HILANG!
Sudahlah nak SEGERA + sudahla 'bos camgitu' (tak perlu kot bgtau beliau cemana hahaha).
Yang bijaknya AKU TAK BACK UP PUN DATA TU KAT PC hihi (kena bebel berbakul2 kat bos & abam).

Maunya aku tak nebes?!
8.50pg tu jugak balik umah try backup dengan laptop umah (sebab bawak balik keja opis ke umah.. bukan komited sangat pun tapi sbb 'bos camgitu').. TERPAKSA LAH huhu!

Dipendekkan cerita... data tak buleh backup lalu muntahlah aku sampai terkencing-kencing + berpeluh sakan... udahla belum brekpes!
Banyak gile weh data... nak siap 3000nama utk 4tahun...  / jawatan / gred / ic aku taip & edit! (tu pun abam banyak tlg sbb dia expert menda2 gini heheheh).
Kena buat semula!
Siap untuk tahun 2009... aku decide tido la sekejap (sakit hati + penin pale + frust).
Bangun 1.10pm.. tengok laptop... TADAAAAA!  LPS AUTO RESTART... ada pulak data tu.. sengih je la aku!
Balik ofis tu kena la kat bos, kena jerit pung pang pung pang.
Biasa lah bahasa apa pun dia kuarkan.. aku sengih je  (kata heartless kan.. aku peduli apa org nak ckp apa kakakka).

Malam tu terus gi kedai IT kawan abam.. katanya virus..buat kat kedai buleh lps dia repair.. balik umah... jadi balik.. adoiiii, tapi tak pe... DAH BACKUP!
Moral of the story:  SILA BACKUP SEBAGAI BUKTI HEHEHHE!

11 comments:

  1. salam gep...
    saya penah alami keadaan gitu ... ditambah plak dengan hardisk corrupt terus... menangis berlagu2 la jawapnya ... maka selepas itu jumpa dah solution online backup "dropbox" ... try laaa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk hardisk corrupt?
      So, conclusionnya guna dropbox?
      Apakah itu?
      Saya IT2 ni kureng sikit (tak sempat further studi sbb "terlalu pandai" hahaha).

      Delete
  2. Kalau JM..rasa cam jantung dah jatuh ke lantai..hanya dh ilang kekdah nya..

    Ha'a apa2 pun mesti ada backup kan coz kekandang benda di luar jangka boleh berlaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. harus la luruh jantung... kita pun tak suspect akan jadi.
      Pasni pasti beringat dah, maklumla sebelum kejadian ni.. tak pernah terjadi pun :D

      Delete
  3. isk isk isk..sampai gitu sekali..hahaha

    ReplyDelete
  4. kalau jadi kat saya..sah2 menangis x tau nak buat apa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat nak nangis jgk tp tak settle problem pun rasanya ehehhe.

      Delete
  5. apa ni Dekdaa smpai kencing kencing ni? pi pakai pampers pih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teacher tolong beli pampers utk dewasa 1pack buleh? ekekkeek.

      Delete