Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

08 April, 2013

Majlis Akad Nikah

23 Mac 2013 (Sabtu)
Gambar sikit jah sebab yang tukang snap gambar ialah abang.. dia tak bagi lagi gambo huhuu.

Famili SIL datang dari KL hehehe

Minta tolong bespren datang mekap jah sebab kalau upah mak andam RM150sekali mekap.
Biasa la pengantin bajet + dekkut haha.
Booking tok imam mulanya 11pagi tapi dilewatkan sikit ke 11.30pagi sebab both pengantin lambat.
Yang bestnya kena marah kat tok imam sebab tak call pagi tu hahhaha miss communication... mana lah tau...
Lepas tu memandangkan both pengantin lambat bersiap maka call Tok Imam lewatkan kepada 11.30pagi pulak, buleh camtuh?  Hahah nasib baik tak ada orang kawen pada 23 Mac 2013 tu.  Kami je satu-satunya pasangan yang kawen kat area tu.
Pallete yang baru dibeli

Iolss kat atas suruh bagi kain sampin kat pengantin lelaki huhu

Sesambil saya mekap, sempat lagi keluar bilik buat kerja.  Mami pulak lambat gi kat dia, dia marah.. adoi serba salah makkkkk!  Kalau bukan iols kawen tak pe lah gak nak keluar masuk dapur.
Anak buah

Tok Imam betul-betul sampai 11.30pagi tapi pengantin lelaki tak sampai-sampai lagi.
Saya call time tu, katanya belum siap.  Mak oiiiii patut pengantin tunggu tok imam tapi tok imam tunggu pengantin huhu cuak dah saya.
Ruang tamu rumah iolsss... penuh nih.. malu iolss!

Bukan cuak apa, kadang-kadang iols selalu pikir bukan-bukan macam "dia tak jadi datang, dia tak nak datang, dia tak jadi kawen dengan iolsss".. oh mai gucci, mana iols nak letak muka?  Huhu.
Mejlis simple jahhh!  Jamu nasi kerabu

Sudahnya pengantin lelaki sampai 11.45pagi, himself yang drive.
Sudahlah kain pelikat dalam bilik iols.  Meme sempoi habis (tak pasal-pasal abang iolss bebel kata "FIZI TU SELAMBA DIA JAH.. DAH LA DATANG LAMBAT, DENGAN TAK BERSAMPIN NYA... PAKAI SAMPIN KAT GARAJ JAH.. KALU KAT KL, TOK IMAM BALIK DAH!"  Huhu nak buat guane :D
Lepas tu himself terus naik.  Iols duk dalam bilik.  Tak sampai 5minit, tok imam panggil saya untuk minta izin saya samada nak kawen atau tak.  Iols kata izinkan je le (tok imam tanya sendiri sebab iols kan guna wali hakim).  Lepas tu terus masuk bilik.  Tak sampai 2minit lepas tu, iols keluar balik.. ehhhhhhh... DEN DAH SAH JADI BINIK ORANG.  Huk aloh, tak sempat dengar beliau lafaz.  So tak sempat la nak fefeeling syahdu gitu :-(
Duduk jah kat bantal tu, dah siap doa.  Huk aloh, very fast?  Maybe tok imam malas tunggu dah kot.. pengantin lama sangat hahaha.  Sekali lafaz je.. chaiyok abam! :D
Duit hantaran susun dalam album.. nasib baik tak gubah, kalu tak.. jenuh iolss nak bukak balik hehe.
Ada duit 4sen & 20sen sebab ikut no. i/c iolsss hehehe! ***324-03-5***

Lepas tu abam solat sunat.  Then abam menyarungkan cincin.  Amvoiiiii... segan i noksss... ramai mata memandang ehehe.  Gambar idoklah banyak sebab gambo dalam kamera abang.. nanti iols update lain!
Takde mekap, lepas makan ni.. malass eh nak tacap!

Lepas tu makan, selamba rock.  Lepak-lepak jap pastu tukar tracksuit.  Pengantin sempoi.  Arghhhhahahah!

Sambungggg....


13 comments:

  1. Arghhh byk ner terlepas stroy coz baru balik bercuti katanya heee

    WAh..dh selamat yer..Alhamdulillah dah jadi bergelar isteri skrg..bestnyer..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak banyak terlepas sebab jarang update hehe.

      Syok nya baru balik bercoti.. jeles terasa di hati kekeke.

      Delete
  2. Tahniah ye Dik...moga kekal hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. begitulah hendaknya.. aminnnn :-)

      Delete
  3. alhamdulilah!!!!!yg penting dah settle. congrats!!!

    ReplyDelete
  4. Takpe la sempoi lagi bagus.... yg penting jalankan yg wajib ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. tak mati dek keji kannn? :D

      Delete
  5. pengantin sempoi hihi..congrats :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah dh selamat jadi bini oghe mek dah kanns..,ehHHe, tahniah yee

    ReplyDelete