Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

21 August, 2013

Worldless Wednesday- Teh Beng

Aku penggemar tegar teh beng.
Tak dapat 1hari tak sah!~
So decide buat sendiri kat umah guna teh timbang!
Kaw + marbeles (kalau abam buat lg marbeles huhu!)


10 comments:

  1. Teh timbang? mana nk dpt are KL n Putrajaya ni..tea ni mesti sedap kalau buat teh tarik kan....tgk warna je pun dh slurrrp

    Dekda..mata yg bengkak hari tu dh ok dah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat pasar2 mesti ada jual tu.. try la.. murah je :D

      Mata kiri pulak bengkak sob sob.

      Delete
  2. saya pung pengemar tehbeng yg tegar....... tapi minum kat kedai jer la, sbb kalau buat kat rumah guna teh boh tak sedap.... memang kena guna teh timbang

    ReplyDelete
    Replies
    1. try jgk buat teh boh / lipton.. aiyooo tak sedap langsung.. buah teh o beng jadi la huhu.

      Delete
  3. Replies
    1. heeh tu la tau.. penah masuk newspaper.

      Delete
  4. serupa kakak ngan adik2 akak...sumer penggemar tehbeng...Akak penggemar milobeng ngan singabeng (betul tak spelling ni? heheheh)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha dulu2 sy gemar jgk milobeng.. pg ptg siang mlm milobeng pastu tukar tebeng.
      Haa betul la eja singabeng tu :D

      Delete
  5. salam..sama la sy pun suke teh beng...selalu kompius ngan teh o beng...heheheeh...selalunya sy minum kat kedai...tak penah minum buat sendiri kat umah atau mak buatkan..sbb rasa tak sedap mcm kat kedai..hehehe..tp kadang2 kat kedai pun hampeh buat air..penah sy tukar teh ais lebih 5 kali sebab tak dapat yg mcm sy nak...last2 redha je la...ahhahaha...semalam akhirnya decide buat kat umah sendiri...tapi pakai teh uncang jek...kat umah takde teh timbang...rasanya???tak sedap sbb teh uncang tak pekat kan..buh 4 uncang pun rasa hampeh...tp senang hati sebab hubby minum sampai nak habis air 2...bukak2 peti ada suku jek...heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teh o= 0 (jelas ada 0 kat situ kekeke).
      Biasanya kat mapley la teh beng nya power2.
      Erm ye betul kdg2 kat kedai hampeh2 je.. banyak kali komen:
      "tawar heber / air susu ke air tehbeng? / teh pekat gile tak rasa susu / lps buat air tak rasa dulu ke?"
      Biasala customers always right kan?
      Ada jgk 2x buat tp hasilnya sama je, alasan dia "maaflah.. budak baru buat air, dah komen kat dia tp dia buat kesalahan sama.. tak apa la air takyah bayar" hihi!

      Teh uncang meme tak jadi lah kalu tebeng.
      Kalau jd pun teh o beng :-)
      Kalu hubby suka, maknanya kena beli teh timbang le tu.. murah je hihi.

      Delete