Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

08 June, 2012

Oh Mai Inggrishhhh~

Nampaknya saya kena tengok OH MY ENGLISH!....
sebabnya 2hari lepas kena tegur kat bos "awok p.a, mesti keno tau la inggerihhh, buak ayat tu biar releven sket!"
Gamaknya dia tengok saya buat surat ayat tunggang langgang kot haha.

Eh mana tak nya?  Tahu aje lah tulisan doktor.. tersangat cakar ayam.. manalah nak faham?  Sikiitttt punya pendek surat tapi kemain lama saya nak fahamkan nya...
lebih-lebih lagi nama-nama saintifik penyakit & nama-nama ubat. He he he.

Tapi memang ya juga, saya memang tak pandai berbahasa english, nama je sudah sampai beberapa negara, tapi masih tak fluent.. ala kalau setakat broken + manglish (melayu + english) tu bolehlah hehe.  Sebab itu bila tengok film english tak ada subtittle, saya tak tengok huhuhu (patutnya itulah bagus.. buleh asah minda) huuu malunya saya!

14 comments:

  1. kena rajin practice English ni. then confident. tak pandai pun kita buat2 pandai.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu nak practice dengan sape.
      masa sekolah rendah banyak buku cerita english.. sekarang tadak huu.

      Delete
  2. me pon tak pandai okee.. ehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukar utk dipercayai ni hmmmm :P

      Delete
  3. nasib aku terer omputih! hahahahhaa

    -mcda yg cun-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau ko terer semua bahasa, tak pyh ckp kat sini.. nanti ramai nak berguru dgn ko mekde viva ekkeke.
      (weiii update blog plis!)

      Delete
  4. dek daa,
    baru blik dr cambodia,,, salim bawak kami tour,,, thanx to you,,,, tgh promote salim kat kgkawan jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha ye ke.. jgn lupa promote abg dia sekali tawwww ahehehe.
      Promote org yg senang deal jah.. yg susah2 tak mahu promote.. nanti orang marah kita :P

      Delete
  5. dekdaa!!!teacher ros always remind u "practice makes perfect" right? so, your next entry will be totally in English, ada brand????hehe kros gian lama xbebel kat pupils

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisehmen.. next entry kena b.i?
      Dalam b. melayu 1entry travelog tu pun amik masa 2-3..
      kalau b.i rasanya 2 3minggu baru siap kot hehehe.

      Saya penah suh kwn saya ajar kut b.i (thru chatting),
      tapi dia kata saya terlalu sangat banyak salah huhu.

      Kalau bos suruh taip, siap bukak kamus online ahehehe lemau nya saya nih.

      Delete
  6. Oh My English... ramai dah heboh citer ni... best ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tau ko mmg tak baca mana2 entry aku.. ko refer tajuk aje kan?

      he he he lain tau cara org baca entry dgn tak baca entry komen :D

      Delete