Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

12 March, 2015

Rezeki Masuk Awal Pagi

Selepas saya berbisnes ni baru saya faham apa maksudnya REZEKI MASUK PAGI-PAGI.
Lepas join festival2 bagai ni, kan start 10pagi tapi kadang2 sebelum 10pagi customer dah datang.
Kalau boleh, saya lebih suka menepati masa.
Tokey turban

Kalau kata buka 10pg, takkan lah 9.45pg baru nak bertolak dari rumah lepas tu nak set up booth sesikit.  Takkan setup booth 2minit aje kan?
Tapi sekarang selalu lambattttt je!
ABAM LE NI (haaa.. yg mcm ni tak pe kan ngumpat pasal abam?  ngumpat depan2 hehe)

Geng tapak car boot sale sebelah sokmo perli "lambat kak?"  Huhuhu!

Selalu lambat.  Cool all the time, asyik cakap SABARRRRRLAH.
Nak menega kat car boot sale start 5pm, 4.50pm baru nak bertolak.
Booth start 10pg, 9.40pg baru nak bertolak.
Adoi plis help help.. tolong lah tepat.
Ada nampak budak tak bawah tu hehe

Dah banyak kali customer datang masa kita setup booth.
Aritu customer tu tggu hampir 10minit tapi abam pulak nak ubah layout huhu, sian customer tu sampai customer tu tak sanggup dah nak tunggu & dia chow.
Hurm baru tau apa maksud REZEKI MASUK AWAL2 PAGI.
Kita ni tak.. tak boleh nak ontime.
Jaga la booth pulop!

Time deting dolu2 buleh pulak ontime?  Sob sob!
Td dgr kat radio.. rezeki masuk pagi.. let say cari brekpes tapi gi lambat contohnya nak mkn roti canai tp sbb gi lambat.. abis roti canai tu.. so perut tak masuk la rezeki roti canai aritu.. itu le ibaratnya!
Kami @ festival... kena bawak budak tecit tu, nak ajor dia minat bisnes... esok2 takyah kija dgn org.. kija sendiri lah kot?  Huhu!

Saya pulak semenja dari sebleum kawen mmg jenis TAJAM MASA (on time)... Kalau lambat pun sekadar 5-6minit.
Biasanya SAYA YANG TUNGGU ORANG... tersangaattttlah jarang ORANG TUNGGU SAYA.
Saya juga pernah REVERSE KERETA NAK BALIK RUMAH SEBAB KAWAN SAYA DATANG LAMBAT 17MINIT!    NASIB BAIK DIA DATANG, KALAU TAK.. SORRYLAH!
bukan payahpun nak ontime ni!  Semuanya bergantung atas DIRI MASING2 LA.. buat2 lembat, selowwww... lambatla jadinya.. bukan tokleh.. buleh je!  Grrr!

4 comments:

  1. betui dekdaa. saya memang pantang org tak punctual. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kannn?
      Sila babap org sebelah :P

      Delete
  2. nampaknya perlu keluar lebih awal lah lepas nih..u can do it Dekdaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh dah coba tp payah, kita siap dulu.. kena tggu gak sob!

      Delete