Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

12 January, 2015

Aku Mangsaaaa!

Salam & selamat tahun baru 2015.
Wah masuk 2nd week baru nak wish bagai.
 25/12/2014 (Khamis)-  2.05PG ADA JIRAN CALL SUH ALIHKAN KERETA YANG DI PARK DI JALAN RAYA DPN UMAH KAMI.
motor abam.. memang dia tak nak pun motor ni, simpan sbg tukun je... sbb tu dia tak kesah di'lindungi' banjir pun huhuh.

Lama gila kami laki bini bertapa.
Bertapa kat umah kakak ipar di Bachok.
Kenapa?
Apo lagik.. umah kami banjir la hahaha adoiyai!
1st time ever in my life, banjir masuk umah.  Paling teruk pun tinggal 1batang anak tangga.. tu pun tahun 1989 then takde dah.. selalu2 tu, takat betis je (kali ni takat dada aiii hokkays!)

1st time ni kena pindah bagai.
Tak pindah, takde api air weh... nak basuh kincin dgn hape?  
Takde api boleh tahan lagi hehe!
'Seat ajaib' Irdina.
Dia duduk dalam ni lah masa menyelamatkan diri.  Kami mengharung 2km selama 4JAM NOKSSSS perghhhh dasyattt! :D
Malam sebelum tu mak mertua & abg ipar datang umah kami, ingatkan selamatlah rumah kami.. rupa2nya tak selamat jgk huhu.  Time tu rumah mereka dah masuk banjir awal2 lg.

Next time la cite lanjut, malas nak menaip ni kekeke.
Ala aiii tahu ada org tu ckp 'padan muka mung'.. tp ada aku kesah ke?  Aku ok je... be happy always hiks!

-sekarang saya tengah cuti tanpa gaji dari awal januari - mid februari.  Sebab?  Sebab peribadi (mmg tujuan asal nak mengemas rumah, tak sangka pulak banjir ni menggila.. HAAA MBIK KAU.. KAU KEMAS LAH SESUNGGUH HATI hahaha).  Actually saya apply sebelum banjir lagi + memang tak tahu pun akan banjir sedasyat ini :-)

6 comments:

  1. Perrggghhhhh ....
    Sakit pinggang ko mengemas...tolong pikir pun lotih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memangggg... nak patah pinggang pun yo jgk.

      Delete
  2. Ya Allah....akak yang tengok ni pun dah tak tau nak cakap apa. Mampu tumpang simpati jer dik. Semoga urusan awak dipermudahkan Allah. Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh gitulah nampaknya kak aida.
      SEhingga harini pun belum settle lg ni :-)

      Delete
  3. Bersabar la dgn ujian Allah.. susah kan nak mengemas.. tapi apa pun alhamdulillah jiwa raga semua nyer selamat itu yg penting sekali.. sy doakan moga semua urusan dipermudahkan Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah mmg susah nak mengemas sbb barang terlalu banyak.
      ++ perlukan tenaga kerja yang ramai.. kalau setakat 1-2org, berbulan lg nak settle ni hehe.

      Tak apa, kami terima dugaan ni, ada hikmahnya nanti :-)

      Delete