Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

07 December, 2015

Bandung Day 1 Part 2- Brunch & Graha Persona

Ok sambung (punya lah lama utk sambung cerita yg dah basi kan haha)..

Lepas mandi tu, kita suruh Pak Yayat bawak makan.
Tak kisah lah mana2, janji halal & sedap.
Diskas gapo terrr?!

Actually tak ingatlah apa nama resto nih...
Jaya apa ntah (malas pulak nak selongkar plastik travel bandung tu hehe).
Masakan Padang... kita dah biasa makan hidang camnih... sbb kat kelate pun ada.. RESTORAN HOVER.
Meriah kan lauk kita?  Actually dah biasa meriah camnih hehe!

Kita & abam ngap aje yang mana berkenan.. kita tak waswas, cuma kawan kita mcm tak yakin dgn makanan tu heee apa2pun.. kalau tak yakin, ga usah makan.. kita di negara orang.. kalau ga boleh itu ini, susah mahu jadi geng travel kita :-)

kita try air melon.  Kita sangka melon itu watermelon, rupa2nya tembikai susu.. bedal aje lah.. nasib sedap :-)

Kami tak lepak lama sebab nak menuju ke destinasi seterusnya + dina as usual tokleh duk diam.. ada2 je dia nak buat (panjat kerusi lah, berlari situ sini lah, mengubang lauk lah- terima lah seadanya anakku) :P

 Cikuuuuu cak!

Masa nak masuk kereta tu, kami didatangi mas jalanan jual fridge magent.
Dia merayu untuk cari makan demi familinya.. aduh aku sudah jatuh kasihan sama dia.  Tapi kami semua ga mahu beli.. sungguh, riaknya memang betul2 berharap kami beli :-(

Usai berlalu dari situ, kami tanya supir, mahal ga fridge magnetnya?
Katanya itu udah murah.. boleh aja dibeli.  Oh begitu?
Tak ada rezeki untuk mas fridge magnet tu :-(
Kawan kita kanan sekali dah teruja nak beli tu!

Kemudian kami terus menuju ke Graha Persona (ni pun dari info dari supir lain supaya pergi ke sini kerana katanya di sini banyak kain2 sulam yg up too date dari tempat lain.
Bila masuk.. alamak, mati akal.. nak beli ke tanak?  Sbb kita bukan lah penggemar kain pun.. cuma jatuh cinta pandang pertama dgn kain sulam hijau tu, reganya 210rb (RM67) & beli 2helai kain.
Banyak pilihan.. telekung pun ada.
Mmg uptoodatelah kat sini.
Antaranya (amik kat gugel jah)

Asalnya kami tak nak beli apa2 tapi the end kawan kita beli jugak hihi.
Ada gak org Malaysia yg beli kat sini... borong abis.. tp kita tak boronglah, kita tak minat jual kain.
Penat nak kejar dina!

Sesambil tunggu kawan kita pilih, dina as usual la suka giler berlari ke situ ke sini.. main sorok2 lah apa lah, dah la sekali tu tak nampak dia.. mcm nak luruh jantung, rupa2nya di sebalik kain2 tu.. adoiii kejjut mak tawww!

Ok lah.. lps selesai beli.. kita menuju ke destinasi seterusnya!

Takleh cite pepanjang lah.. bz bangat derrr!

5 comments:

  1. pi Bandung kalau x beli kain memang x sah kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul.. wajib beli walau 1pasang :D

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete