Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

16 June, 2014

My 1st Car Boot Sale

AKHIRNYAAAA!
Setelah sekian lama menunggu (lama la sangatttt!),
saya dapat tapak car boot sale depan Tesco KB.
Setiap Jumaat.
Ganti peniaga yang tak dapat gi je.
Pg Jumaat tu tuan tapak PM tanya "petang ni maybe ada tapak kosong, berminat?"
Saya pun tanya la abam dia nak gi ke tak.
Lepas semua dah on.. kitorg move on la beli apa yang patut untuk meniaga.
Ye la, tuan tapak tu inform 11.24pg, start meniaga nya 5ptg.. mau tak kelam kabut?!
Abam banyak bantu saya.. dia seorang yang kreatip.. harap saya.. memang takkkk timbul idea la letak headband kat kertas keras tu heheh.  Masa ni pukul 5pm++

Sewa dari 5-8malam (yang buka pukul 4pun ada).
Besar jugak car boot sale ni.
Sebelah saya tu tapak jual baju baby.
Dia duk cite, masa mula2 bukak tahun 2012 dulu.. dia peniaga paling awal so memang tak ramai la gi car boot sale tu.. ye la ore Kelate mana terdedah lagi dengan dunia CAR BOOT SALE.. lama2 tu baru la ramai org & laku.
Ikut hati saya, sy buh dlm plastik je headband2 tu tp abam kata org tak nampak sgt so dia buat camni eheheh ok tq tq :D

Mula2 saya fikir (errr setakat jual barang baby- headband / musical mat / set mittens booties kiut / doodle mat.. ada ke yg nak beli.. kalau ada customer beli 1headban pun jadi la.. jgn takde yg beli langsung.. heh).
Tapi akhirnya ada juga yang beli.
 Headband & lamaze toys
Ramai yang minat dengan MUSICAL PLAYING MAT tu tapi tak ramai beli sebab harganya mahal dari benda yg sy jual tu huhu.

Masa nak balik tu, tengah pikir "kalau next week dapat tapak lagi... nak meniaga apa mende?  Stok makin kurang ni heh".
Peniaga sebelah tu kata amik je tapak dia tp bila tanya tokey car boot sale, katanya ramai lg nama yg menunggu hmmm.
Time ni dah 8pm++ so kami bersiap nak balik dah.

Sampai umah kira2 semua.. rasa mcm tak caya... "betul ke banyak ni dapat?"  Ye la sebab saya tak bajet org berminat pun dengan barang baby huu!
Oh ya, kami tinggalkan irdina kat pengasuhnya.. sian pulak... tak sampai hati nak bawa sebab 1st time memang kelam kabut.  InsyaAllah next time bawa :-)
Keadaan car boot sale dpn tesco... waktu maghrib mmg tiada orang. Nun jauhhhh sayup panjangnya dia.

*dah register untuk jual offline.. harap-harap akan menjadi milik saya & abam la.. situ tempat baru so kena redha la sikit kalau takde customer huuu*

18 comments:

  1. kalu su pun asenya tabur2 letak atas meja gitu jah. hehe.. nasib baik abam kreatip ye dok ?
    sedak gi car boot sale nih. akak su pun kalau sempat dia ada jugok jual sini. dio jual barang bundle dan antik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yo lo doh su, ramai jah yg lembey kat tikar bare2 tu.. sapo nok buleh tengok :D
      Dio jual manno tu?

      Suh la dio join tempat baru ni, ada kosong lg ;-)

      Delete
    2. tak tahu tapok dio nombor bape, tak rajin gi tu gak. hehehe
      tapi kat tepi2 tu la.

      Delete
  2. itulahhh manisnyaa rezeki berniaga kan!

    ReplyDelete
  3. dah maju setapak ke hadapan...JM dengar pun tumpang gembira :-) Semoga success ye dekdaa..nanti leh upgrade lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. harap2 begitulah ye JM?
      Sesambil kumpul utk travel (dah lama benor tak travel ni.. dengki pulak dgn JM hihi).

      Delete
  4. tahniah ye ;)
    rezki ada utk yg berusaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kaseh....
      usaha sampai dapat :P

      Delete
  5. Deeda... Baca je post ni terus saya google Car boot sale kat Melaka.. hehehe

    ReplyDelete
  6. bagus2.pndai adik aku ni meniaga..tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya mmg minat meniaga sejak kecik kak.. takde orang ajar, minat datang sendiri hehe.

      Delete
  7. Tahniah babe! Teruskan, jangan stop ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni memang minat aku sejak dari kecik.. so aku akan teruskan walau apa jua rintangan / cabaran yang mendatang.. eceh ayat tak buleh belahhh kan? hahaha.

      Delete
  8. macamna nak join ya?ade contact no x? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Organizer CBS ni paih.. boleh emel saya utk dapatkan no. dia: deidaa@gmail.com

      Delete
  9. Askum... Nk sgt2 tapak Kat CNI.... Desperately and seriously.... Sy email yerk... Mntk no.tel organizer tu

    ReplyDelete