Bersama Selamanyaaa....

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Pregnancy tickers

10 February, 2016

Irdina Ufairah Turns 2years

Genap 21 Januari 2016 (Rabu) yang lepas, genaplah usia Irdina Ufairah bt Rofizi 2tahun.
Dina lahir sebaik sahaja Azan Isya berkumandang jam 8.31pm di HUSM :-)
Ni terikut2 dgn customer.. lps beli mesti amik gambo.. dina otometik suh amik gambo dia kalau amik apa2 dari kedai hihi.

Dengki lettewwwww... umi nak hp abah utk amik gambo.. dina kepit kat ketiyak dia takmo kasi hahah

Tapi kami tak buat pun celebration utk dina.
Cukup la kot kita ingat all the time kat dina.
 Main puzzle?  Ye lah sgt :P
Yg ni rasa touching sgt.
Dina:  uming... lukkk!  wer pek!  (umi.. peluk, buang spek)-- sambil depangkan tangan utk hug. Alololo lps tu terus tido.

 Dina:

  • mulut murai (suka tiru cakap marsha... ala kartun MARSHA & THE BEARS TU)
  • memendam rasa kot (kalau nanges, dia tak meraung tp kuar air mata sebak)
Ngetest basikal customer! (Abah dina jual basikal katanya hihi)
  • tahu org membebel kat dia (umi suka membebel pasal gajet2 ni.. kita tak suka dina terlalu fokus dgn gajet nya tu.. kita lbh suka dina bereksperimen dgn benda sekeliling.. kotor pun takpe)
  • takut bila abah sound DINA.... TIDOOOO!  PEJAM MATA! Terus dia pejam.  Kalau umi ckp camtu.. memang tak pejam la ahahaha.
Omey tak dina pakai jumpsuit ni?
  • Mkn banyok lah haiii.. kalau mintak nasi tp tak bg nasi.. blh tahap ngamuk NAK ACIKKKK :P
  • Offially stop puting 2tahun!  Tu pun secara tak sengaja lps dia isap puting, dina muntah.. lps tu kitorg ckp EIIYEKK... LIZARD ISAP PUTING DINA.. EIII GELI.. UWEKKKK!  So sampai arini dia tak memuting dah :D


video

Gi kedai mainan.. offer mcm2 mmg tak nak.. nyanyi dia nak hahaha.
  • Tahu jalan umah tokma / tok ayoh nya.  Let say lalu depan lorong dpn umah tokma tp tak singgah... dina marah & kalau lalu.. siap bg arahan suh masuk.  Kdg2 buat terlajak.. suh u-turn balik kihkihkih.  Pastu kalau kat roundabout umah kita tu... kita lalu kanan.. dina siap tunjuk ke kiri"gih gihhh.. okmaaa okmaaa"(masa umur dina 1thn ++ lg dia ingat jln umah tokma dia)
Eceh.. jelingan manja gitu!
Ala2 model (sape nak buat dina jadi model.. friendly dina ni nge nge nge... buekk perasanlah aku!)
  • Dina tak heran sgt dgn mainan.  Gi kedai mainan.. kita offer.. tak mo nya dia hu hu hu!  Kita pulak yang excited nak suh dina beli tp dina mmg takmo (yg ajaibnya mainan dina tetap banyak sbb kita belikan heee).
  • Suka kawan dgn org + friendly (sakit ati makkk bila bebudak duk tolak2 dina, tampo2 dina.. dina tak usik org pun weh... dia nak kawan je)
  • Boleh mendengar arahan & ikut arahan (kdg2 jah buat makkk pening, rasa nak gigit je pipi tu heeee)
Makkk memang suka tgk flyers time raya cina nih.. segala mak nenek murah.
Air kotak sekarton RM9.88 jah pung nge nge nge!~
Sudahnya abah dina & dina la jadi mangsa gi teman soping kikiki!

Aiii rindu eh kat mek dina nih.
Gelagat sokmo mencuit hati (nak marah pun ada gak kekekeke).
Spek 3hinggit beli kat bandung.. offer menda lain tanak.. nak spek je hahahahadoi!
Dina penggemar spek & shoes / selipar (selipar jepung pun bangga dia tunjuk kat org) :P

Semoga dina sokmo good girl & anak yang baik.. love you always!

Sape2 nak follow IG kita... boleh bukak turbanbaby.chomelista (sangat sikitla gambo dina dlm tu.. kita more to jual turbanbaby / kids).  Buleh emel kita jugak deidaa@gmail.com or wassap:  012-3308551 (wassap jah naaa.. jgn call.. kita ni pemalu.. awww) :D